Squash

squash_slider1

Jag har bytt ut all gurka mot squash istället. Det finns ingen anledning att lägga pengar på en vattnig gurka som inte håller sig speciellt länge i kylen. När du kan köpa squash som man har betydligt mer möjligheter med. Du kan odla den enkelt men se upp så den inte tar över hela växthuset.

Många av näringsvärdena i gurka respektive squash är liknande, den största skillnaden är Kalium & Magnesium. Squashen innehåller dubbelt så mycket kalium som gurka. Kalium är bra för musklernas uppbyggnad, nervernas funktion och blodtrycket. Magnesium är bra för benstommen och immunförsvaret.

Squashen kan du panera, koka, grilla, ungsrosta mm. På sommaren så kallas den ibland för zucchini, sk. sommarsquash.

squash_slider

I sallader och till tacos är det ingen som känner någon skillnad, väljer du att skala dom så är det nästan omöjligt att se någon skillnad också.

Tips!

  • Gör tsatsiki på squashen, det blir lite mer tuggmotstånd och du kan riva squashen direkt i den turkiska yoghurten, eftersom den inte blir vattnig. Den kan också stå någon dag extra än den vanliga med gurka.
  • Vispa ihop lite ägg. Skiva squashen i centimetertjocka skivor. Doppa skivorna i äggvispet, stek sedan med smör i en varm panna. Blir vackra och goda tillbehör till maten.
  • Hemlagad potatissallad är en klassiker på sommaren. Gör en LCHF -variant. Blanda först grunden (som går att använda till potatis också), jag brukar ha matolja, creme fraiche, senap, salt och peppar. Sedan kan du ha i valfria grönsaker. Små broccolihuvuden, tärningar av squash, rädisor, små tomater, salladslök mm. Blir riktigt krämigt och gott till grillat.
  • Squshgratäng för du enkelt genom att röra ihop din godaste köttfärssås med grädde. Varva skivor av squash med köttfärssåsen i en ugnsform. Toppa med ost och gratinera i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter. (tiden gäller om köttfärssåsen redan är varm)
  • Riv ner squashen i salladen istället för att skiva den, då kanske du lurar en och annan familjemedlem. 🙂
  • Hyvla den i breda längder och fräs den i smör och vitlök så har du en bra ersättare till pasta. 

Här finns det ännu mer recept, svd

 

Har du något bra squash recept?

 

Taggar
Skriven av
More from Ela

Hej Bullen!

Det var fest i lördags, och det dansades en himla massa, typ...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *